2011. május 17., kedd

Eperkrémleves a la Susa

Néha rákattanok ízekre, illatokra, élményekre. Korábban a kókusz és az étcsokoládé kettőse ragadott magával. Most az eper és a kókusz az, amiről nem tudok lejönni. Így sikerült ma elkövetnem ezt a gyönyörűséget, ami végülis az nyers kosztot kedvelőknek is működhet, vegetáriánusoknak és paleosoknak egyaránt. De ami a legfontosabb, hogy mindenkinek, aki szeret finomat enni gyorsan. És valljuk be, a legtöbben ebbe a csoportba tartozunk.

Ami kell hozzá:
- 5 dl kókusztej (Ez teljesen házi, azaz 10 dkg kókuszreszeléket 0,5 liter vízbe áztatok és turmixolás után leszűröm. Ha gyorsabban szeretnéd, akkor meleg vízbe áztasd és akkor 1-2 óra áztatás is elég. Ha van időd, akkor hideg vízbe, minimum 8 órára. A vége ugyanaz, de így valamivel "testesebb" kókusztejet kapsz.)
- 30 dkg eper
- mandulaforgács a tetejére
- most sztíviát használtam édesítésnek
Az epret megmosom, lecsumázom és aztán turmixolom a kókusztejjel. 10 db sztívia bogyót tettem bele. Szerintem a vanília is passzol bele, de legközelebb a borsot is kipróbálom.  De lehet, hogy a mentával is finom egy nyári napon. Majd azt is kipróbálom.

Ti mivel bolondítanátok még?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése